Σύμφωνα με την ΥΑ υπ’ αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/121501/5015 (ΦΕΚ/6351/Β/30.12.2021) «Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων μικρής ισχύος σε κατοικίες συνδεδεμένες με αντίστοιχη παροχή οικιακής χρήσης», παρέχεται η δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα να εγκαταστήσουν σε κατοικία τους ΦΒ σύστημα με ισχύ έως 6 kWp στην Ηπειρωτική χώρα και τα Διασυνδεμένα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, σε εφαρμογή της ανωτέρω ΥΑ, ανακοίνωσε ότι από 01.03.2022 αιτήσεις που αφορούν την Ηπειρωτική χώρα και τα Διασυνδεμένα Νησιά θα υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας στον ιστότοπο του ΔΕΔΔΗΕ με συνυποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία έναρξης υποβολής θα αναρτηθούν στον ιστότοπο του ΔΕΔΔΗΕ τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και βοηθητικό πληροφοριακό υλικό.

Ειδικότερα, αιτήσεις που αφορούν τις Διασυνδεδεμένες Κυκλάδες (σύμπλεγμα Πάρου-Νάξου, Μύκονος, Σύρος, Άνδρος, Τήνος) και τη νήσο Κρήτη, καταλαμβάνονται από τις διατάξεις του άρθρου 132 του ν. 4819/2021 και η ημερομηνία έναρξης υποβολής τους θα καθοριστεί με νέα ανακοίνωση.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό αρχείο με 35 ερωταπαντήσεις που εξέδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, πατώντας εδώ

Πρόσφατα Άρθρα

Άνοιξε η πλατφόρμα για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»

Άνοιξε η πλατφόρμα για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»