Το πρώτο σχέδιο αφορά την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής εξοπλισμού αποθήκευσης ενέργειας με χρήση μπαταριών LFP (Lithium Iron Phosphate) στη χώρα μας. Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε σύναψη συνεργασία με την -επίσης σουηδική- Stafflink AB, με τις δύο εταιρείες να φιλοδοξούν να συνδυάσουν την τεχνογνωσία τους προκειμένου να προσφέρουν προηγμένες, καινοτόμες και αποδοτικές ενεργειακές λύσεις με τεχνολογίες αιχμής, τόσο για την ικανοποίηση των αναγκών εγχώριων παραγωγών, όσο και με εξαγωγικό προσανατολισμό.

 Εξάλλου, η Anodox έχει αναγνωρισμένη διεθνώς εμπειρία στην κατασκευή ηλιακών πάνελ υψηλής ποιότητας, συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας και “έξυπνων” λύσεων διαχείρισης ενέργειας. Σε συνδυασμό με την εμπειρία του ομίλου Stafflink στη Σουηδία σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες διαχείρισης προσωπικού για εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες, η εταιρεία φιλοδοξεί να δει τη συνεργασία των δύο πλευρών να αποδίδει, κατακτώντας σημαντικό ρόλο στην ελληνική αγορά ΑΠΕ.

Η Anodox ιδρύθηκε το 2016 και οι δραστηριότητές της επικεντρώνονται στην επιδίωξη μεγάλων συμβάσεων προμήθειας προϊόντων, στοχεύοντας στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές ηλεκτρικών οχημάτων και συστημάτων σταθερής αποθήκευσης ενέργειας. Η εταιρεία κατασκευάζει και προμηθεύει μπαταρίες υψηλής χωρητικότητας, υψηλής ισχύος και μονάδες IoT, έχοντας ειδίκευση στις διαδικασίες σχεδιασμού, ανάπτυξης, παραγωγής, ανάπτυξης, λειτουργίας, συντήρησης και ανακύκλωσης και μεγάλη εμπειρία στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, της μικροκινητικότητας, του δικτύου και των θαλάσσιων εφαρμογών.

Επικεφαλής της, ως CEO, είναι ο κ. Θεόδωρος Ζαννάκης, ο οποίος “κουβαλά” στις πλάτες του εμπειρία 12 χρόνων ως ως Strategic Procurement για τις Geely και Volvo.

Συνεργασία και με τη ΡΟΔΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί ένα ακόμα βήμα στο σχεδιασμό της Anodox με στόχο τη διείσδυση στην ελληνική αγορά, σε συνδυασμό με την συνεργασία της με τη ΡΟΔΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, η οποία αποτελεί πλέον τον αποκλειστικό διανομέα των προϊόντων της Anodox στα Δωδεκάνησα.

Η ΡΟΔΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ είναι μια πρωτοπόρος ελληνική εταιρεία στους τομείς της ενέργειας, των Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, των συστημάτων προστασίας (UPS, Αντικεραυνικά, κλπ) και των συστημάτων ΑΠΕ, με αντικείμενό τη διερεύνηση και εφαρμογή ολοκληρωμένων λύσεων για την ορθότερη διαχείριση της απαιτούμενης ενέργειας σε εμπορικές, ιδιωτικές ή δημόσιες, εγκαταστάσεις με σκοπό τη μείωση κατανάλωσης και κόστους ενέργειας, εξασφαλίζοντας την κάλυψη αναγκών σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος. 

 
Η εταιρεία έχει υλοποιήσει ένα μεγάλο αριθμό έργων ΑΠΕ  (f/b net metering, αυτόνομα συστήματα, υβριδικά) και συναφών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων στα Δωδεκάνησα, ενώ υποστηρίζεται από μεγάλους κατασκευαστές, όπως η Cummins και η Victron.

Πρόσφατα Άρθρα

Όροι Διαγωνισμού

Όροι Διαγωνισμού